Vroeger waren AdBlockers het grootste probleem van adverteerders. AdBlockers zoals AdBlockPlus werden razendsnel populair onder de internetgebruikers. Het idee achter Adblockers was dat men geen pop-ups meer kreeg, niet gevolgd werd op elke website en geen vervelende flitsende banners meer zag.

Wat de meeste mensen zich niet beseffen is waarom AdBlockPlus gemaakt is. De hele reden hierachter is om adverteerders te forceren iets nieuws te bedenken. Men wil geen flitsende blokjes meer naast hun content. Het probleem is alleen dat de websites waar je zo van geniet minder geld krijgen en er vaak aan onderdoor gaan.
Een enkeling speelt hier op in, voor een eenmalige donatie mag je de website voor goed gebruiken zonder advertenties. Als je je adblocker niet uit zet krijg je geen toegang tot de content.

Vaak word je dus geforceerd om toch de advertenties te bekijken. Daarom is er nu een nieuwe aanval op de advertenties bedacht. Een nieuwe applicatie genaamd AdNauseam, een programma dat in de achtergrond op elke advertentie klikt die op een pagina staat. Dit zorgt ervoor dat de adverteerders je niet meer kunnen volgen over verschillende websites heen. Sterker nog, het vervalst alle informatie over je. Doordat je op alle links klikt weet het bedrijf niet meer welke advertentie nou wel of niet werkt. Het bedrijf weet niet meer welk paar schoenen je wilde kopen.

Ik vind het niet meer dan eerlijk dat een bedrijf geld verdient aan de service die ze mij verlenen. Ik heb dat liever dan dat ze mijn e-mail doorverkopen en ik een spambox heb met meer dan 200 mailtjes. Echter, moet het op een andere manier dan de standaard advertenties. Daar hebben we het namelijk nu wel een beetje mee gehad.

Meer informatie vind je hier: http://adnauseam.io/